1 Kasım 2011 Salı

Silivri’de Türkiye’ye örnek proje

Silivri’de Türkiye’ye örnek proje

Silivri Belediyesi ve Gökkuşağı Hipermarketleri’yle yaptığı ortak çalışmada vatandaşlar alacakları kuru gıda ürünlerini Gıda Bankası aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine bağışlayacak

Silivri Belediyesi ve Gökkuşağı Hipermarketleri’yle yaptığı ortak çalışmada vatandaşlar alacakları kuru gıda ürünlerini Gıda Bankası aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine bağışlayacak.


Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın hayata geçirdiği en önemli sosyal projelerden biri olan Silivri Gıda Bankası’nın, Grup Gökkuşağı Hipermarketleri ile ortaklaşa başlattığı Bir Tane de Onun İçin Al kampanyasının tanıtım toplantısı Silivri'de gerçekleştirildi.
Marketten alışveriş yapan vatandaşların, belli tüketim malzemelerinden bir tane fazla alarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacını taşıyan kampanyanın tanıtım toplantısına Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, Gıda Bankası Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile Grup Gökkuşağı Hipermarketleri Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Alanı da vereni de görmüyoruz

Tanıtım toplantısında ilk konuşmayı yapan Silivri Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Dertop, Gıda Bankası aracılığı ile binlerce kişiye yardım ulaştırıldığını belirterek, "Biz alanı da vereni de görmüyoruz. Bir tane de onun için al projesi için bir yıldan uzun bir süredir çalışıyoruz. Bu Türkiye’de bir ilktir. İçişleri Bakanlığı’ndan ve Dernek Müdürlüğünden özel izin alınarak başlatılmış bir projedir. İnanıyorum ki bu başlangıçla, ülke genelinde yanacak bir ateşe kıvılcım çakmış olacağız" dedi.

Çok anlamlı ve doğru bir proje

Grup Gökkuşağı Hipermarketleri adına konuşma yapan Bölge Müdürü Hakan Önuçak ise Gıda 
Bankası'nın çok anlamlı ve doğru bir proje olduğunu ifade ederek, "Mağazamızın bulunduğu bölgedeler de, gerek çevreye gerek çevrede yaşayan insanlara yönelik olarak da sosyal sorumluluklarımızın bilincinde olan bir şirketiz. Bu sebeple bu değerli projenin içinde olmaktan dolayı büyük bir mutluluk ve onur duyduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi.

Temelinde Osmanlı kültürü var
 
Gıda Bankasının çalışmaları ve proje hakkında ayrıntılı bilgiler veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise “Çok emek verilerek büyütülen, sessiz sedasız ama derinden ilerleyerek amacına ulaşan önemli projelerimizden bir tanesiydi. Türkiye’de 5 ilde uygulanıyor. Fakat 5393 sayılı belediye kanunun 15. Maddesi ile ‘belediyeler Gıda Bankacılığı yapabilir’ şeklinde bir kanun düzenlemesi olunca, bunun daha da artarak yaygınlaşacağını bekliyoruz. Bilgi ve tecrübe paylaşımı konusunda birçok belediye ile görüşmelerimiz devam ediyor. Aslına bakarsanız, Türkiye’nin Osmanlı kültürünün temellerinden çıkan bir yardımlaşma anlayışıdır. Gıda Bankacılığı, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek anlayışının çok somut bir örneğidir. Silivri’de tarafsız, yansız ve sosyal yardımlaşma konusunda önde gelen isimlerden oluşan bir yönetim kurulumuz var” şeklinde konuştu.

Türkiye'ye örnek olacak

Gıda Bankası ile Silivri’de sosyal yardımlaşma anlayışına yeni bir soluk geldiğinin altını çizen Işıklar şunları söyledi; “Müracaat edilenler arasında ihtiyacı olup olmadığı konusundan başka hiçbir kritere bakılmaksızın 1 buçuk yıldır 3 bin 152 haneye bu yardımlar aralıksız devam ediyor. Gıda Bankası’nda yardımın verilişi gizli, toplanışı açık ve aleni oluyor. Toplanma biçimi konusunda, tüm Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyoruz. Ülkemizde suiistimal yaratarak yapılan birçok örneğinin aksine, yardımlaşma anlayışını sadaka kültüründen çıkararak, sosyal bir dayanışma anlayışına dönüştürdük. Bir paket makarnanın bile ne kadar önemli olduğunu, bu projeyle çok daha iyi anlayacağız.” Silivri Kaymakamı Salih Keser de kampanyanın hayata geçmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

İlk bağış Işıklar'dan

Konuşmaların ardından, Işıklar yaptığı 1000 TL değerindeki alışverişi Bir Tane de Onun İçin Al kutusuna atarak bağışta bulundu. Grup Gökkuşağı Hipermarketleri Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Aksoydan da, 1 ton bulgur ve 1 ton pirinç bağışlayarak projeye destek oldu.

SİLİVRİ HABER AJANSI 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder